Svet
24960 ogledov

Odločitev padla: Na Hrvaškem se bo šola začela teden dni kasneje, 9. septembra!

dijaki
1/2
Saša Despot
Velika sprememba na Hrvaškem: Predsednik vlade Andrej Plenković je sporočil, da se je z župani dogovoril o zamiku začetka šole za en teden. Namesto 2. septembra se bo začela 9. septembra.

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes v Sisku na srečanju z županov in predstavnikom združenj mest in občin sporočil, da se bo šolsko leto 2024/25 na hrvaškem začelo 9. septembra.

"Tak je dogovor z župani," je dejal Plenković. Ker morajo šole izvesti fiksno določeno število šolskih ur, bo treba delo v šolah prilagoditi, je še povedal hrvaški predsednik vlade in dodal, da nihče ne bo prikrajšan.

Hrvaška vlada se je na pobudo številnih dalmatinskih in primorskih županov ter po posvetovanju s šolskim ministrom Radovanom Fuchsom dogovorila, da se šolsko leto namesto predvidenega 1. septembra začne 9. septembra. O tem so se dogovorili tudi z zagrebškim županom, je dejal premier. Za to so se odločili zaradi več dejavnikov: najprej zaradi trajanja turistične sezone pa tudi zaradi vremenskih razmer, čeprav dolgoročne vremenske napovedi, kot redno opozarjajo meteorologi, niso zanesljive.

Dijaki | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
  • Idioti 18:11 11.julij 2024.

    Velka inovacija !!! Kakor se jaz spomnim , moja šola se je začela zmeraj na ponedeljek drugega tedna v septembru ! Zdaj se pa en, ki veze z vezo nima spomni isto , pa je ne vem kakšen veleum. Imenujte ...prikaži več tistega idiota , ki je spremenil prejšnji začetek !

  • Avatar NickMason
    NickMason 09:14 11.julij 2024.

    Pametna poteza

  • Avatar Leon
    Leon 07:09 11.julij 2024.

    Šolske počitnice so namenjene šolnikom za lahkotnost življenja . Drugače bodo stavkali .