Svet
3001 ogledov

Odpoved slovenskemu bankirju, ker je Črno goro primerjal z Burkino Faso

NLB Boštjan Tacol
Robert Kleindienst je ostal brez licence zaradi žaljive izjave.

"V nekaterih stvareh je stanje v Črni Gori slabše kot v Burkini Faso", je bila izjava, ki je Roberta Kleindiensta stala licence za vodenje banke NLB Montenegrobank. 

Črnogorska centralna banka je šefu NLB Montenegrobanke Robertu Kleindienstu odvzela licenco za vodenje banke, odbor direktorjev banke pa ga je razrešil s funkcije, so v petek poročale spletne Finance. Brez licence je ostal zaradi za Črnogorce žaljivih izjav. Sam se je kasneje opravičil in dejal, da je vedno iskren in za odprte razprave.

Kleindienst je brez licence ostal zaradi izjav, ki jih je pred dnevi dal na srečanju izvršnega odbora lokalnega slovenskega poslovnega kluba, kjer je izjavil, da je Črna gora slabša od Burkine Faso. Kleindienst se je sicer kasneje opravičil, češ da teh izjav ni dal v imenu NLB, temveč kot zasebnik. Vendar pa črnogorske javnosti s tem ni pomiril.

Hkrati so Kleindienstu - v Podgorici je od leta 2012, pred tem je dolgo vodil družbo za upravljanje NLB Skladi - tudi prekinili delovno razmerje v Podgorici, še navajajo Finance.

Komentarjev 4
  • jozicamurn 10:33 26.februar 2018.

    Zakaj pa so ga odpustili, saj je povedal resnico. Tam doli vlada mafija in korupcija milogorcev. Se čisto strinjam z Robertom. Bolj koruptivne in izdajalske ter prodane države ne pomnim, so celo hujši kot bušmani.

  • Avatar Leon
    Leon 08:58 26.februar 2018.

    Seveda g.Robert Kleindienst prihaja iz dežele ,kjer so transparentnost ter etika in morala zapisana z velikimi črkami ...............na javnih WC -jih.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:26 25.februar 2018.

    Ni samo Črna gora taka,tut Slovenija je podobna tej "prelepi" državici od tam dol nekje,kjer kuverta odpre vsa vrata in se dobi vse,samo če pokažeš in seveda daš ojrote v prave roke in žepe......