Svet
1961 ogledov

Trst: Okužene starejše namesto v hotel poslali na ladjo

Ladja Trst starejši občani Primorski dnevnik
Namesto v hotele bodo starejše občane, okužene s covid-19, namestili kar na ladjo.

Primorski dnevnik poroča, da bo Trst dobil bolniško ladjo, na katero bodo vkrcali oskrbovance domov za starejše občane, pri katerih so ugotovili okužbo s koronavirusom.

Kot pojasnjujejo, je tako včeraj popoldne odločil pokrajinski odbor za izredne razmere, ki se je sestal prek video konference na zahtevo deželne uprave Furlanije - Julijske krajine. "V Trst bo po napovedih v sredo oz. do konca tedna priplul trajekt skupine Grandi navi veloci (GNV), na katerega naj bi za začetek vkrcali petdeset starejših oseb. Deželna uprava je državno civilno zaščito že zaprosila za dovoljenje za kritje stroškov," dodajajo.

Verjamejo, da bi bili hoteli boljša izbira

Do odločitve naj bi prišlo po tem, ko je bilo v teku dne mogoče brati več kritičnih stališč na račun uporabe bolniške ladje. Med drugim je zaskrbljenost izrazil deželni svetnik Furio Honsell, saj so prav ladje zaradi njihovega prezračevalnega sistema manj primerne za tako oskrbo in so pred meseci predstavljale prva žarišča epidemije - vsi se še spomnimo primera ladje Diamond Princess, na kateri je za covid-19 zbolelo približno 700 ljudi.

Koronavirus Zdravje Na Japonskem izkrcavajo prve potnike z ladje Diamond Princess

"Poleg tega je velikost kabin na trajektih precej omejena, gostje bi bili izpostavljeni stalnemu ropotu in tresljajem, gibanje po ladji za starejše osebe s kognitivnimi težavami pa je precej tvegano. Vse te razmere predstavljajo težavo v slučaju potrebe po reševanju in nujnem prevozu oseb v bolnišnico," še poroča Primorski dnevnik. Precej ljudi zato verjame, da bi bili krajevni hoteli za starejše okužene občane precej boljša izbira.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • SonnyBlack 10:41 28.april 2020.

    italija je "umazana"drzava...

Sorodne novice