Svet
119276 ogledov

Opozorilo: To morate imeti doma v primeru, da ne bo elektrike

vžigalnik Shutterstock
Nemško združenje mest in občin je opozorilo na vsesplošne izpade električne energije zaradi energetske krize in državljane pozvalo, naj resno vzamejo priporočila civilne zaščite.

Objavili so seznam zalog, ki bi jih moralo imeti vsako gospodinjstvo v primeru izpada elektrike, vode in goriva. Prebivalcem svetujejo, da naj si naredijo zaloge za deset dni. Le tako bodo pripravljeni na morebitne krizne situacije.

Ventil na radiatorju Slovenija "Podivjane cene energentov se dogajajo zaradi špekulacij"

Prebivalcem v Nemčiji svetujejo, da naj poleg standardnih dveh litrov vode na dan na osebo pripravijo konzervirano hrano in odpirač za pločevinke ter otroško hrano, nato zdravila za kronične bolezni ter analgetike in razkužila, povoje in obliže ter varnostne igle, maske in sterilne rokavice, nato antibakterijska sredstva, gel, papirnate brisače in toaletni papir ter po potrebi plenice ter vrečke za smeti.

elektrika Slovenija Predsednica predstavila načrt EU za oskrbo z elektriko

Priporočljiva je tudi odeja ali spalna vreča, piščalka, žepni nož, svetilka z baterijami, indukcijski ali baterijski radio, vžigalice ali vžigalnik, močna obutev in rezervna oblačila ter kopije vseh pomembnih dokumentov in gotovine.

Komentarjev 32
  • Avatar Zala
    Zala 23:57 18.september 2022.

    Nemcem bo to trerja zimo, ko bodo popušili nasproti Rusom. Nnm je bilo treba se vpletati v igrice velikih v Ukrajini ?

  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 20:47 18.september 2022.

    Ali lahko imamo v Sloveniji,tudi kopijo gotovine?Za "ziher".Piscalka naj bo tista "ajzenponarska"?Sam vprasam..🤣🤣

  • Avatar pantani
    pantani 19:28 18.september 2022.

    Matr,enim bo res gorelo pod nogami!!! Pa ja ne bodo Nemci sprejeli da jih politiki tako nategujejo in pošiljajo nazaj v 70. leta komunizma?!!!