Svet
13 ogledov

Otroci z vodnimi pištolami pogasili požar

gasilsko vozilo Shutterstock
Gasilci iz West Farga so bili presenečeni, ko so prispeli na kraj, kjer je izbruhnil požar, saj ga je pred njihovim prihodom pogasilo pet otrok.

Med igro z vodnimi pištolami so otroci opazili, da je na sosedovi verandi začelo goreti. "Zavohala sem, da nekaj gori. Prišli smo sem in zagledali črn dim," je za lokalne medije v Severni Dakoti povedala Katelyn Simon. 

Otroci so se ognja lotili z vodnimi pištolami in z glasnim razbijanjem po vratih poskušali zbuditi soseda, ki je spal v hiši. Slednji je poklical gasilce. Ko so ti prispeli, je bil požar že pogašen. Požar naj bi povzročil cigaretni ogorek, ki ga je nekdo odvrgel v cvetlični lonec. 

Gasilski poveljnik Dan Fuller je dejal, da je bila situacija veliko bolj nevarna, kot se morda sliši. Le nekaj metrov od mesta, kjer je začelo goreti, je namreč bila posoda s plinom, poleg tega pa je bila v hiši še kisikova bomba. Fuller meni, da bi se požar lahko razširil na celo hišo.

Sosed se je otrokom zahvalil in dejal, da so pravi junaki. Njihovo delo so pohvalili tudi gasilci, ki so jih povabili na postajo na pico. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.