Svet
14 ogledov

Papeža obtožila zločinov

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dva nemška odvetnika prijavila papeža Benedikta XVI. zaradi zločinov nad človeštvom.

Christian Sailer in Gert-Joachim Hetzela, nemška odvetnika iz Marktheidenfelda na Bavarskem, od koder prihaja tudi papež Benedikt XVI., sta minuli teden tožilcu Luisu Moreni Ocampu na mednarodno sodišče v Haag predložila dokument s 16.500 besedami, obtožbe zoper papeža pa se nanašajo na "tri svetovne zločine, ki jih do sedaj še niso odpovedali", poroča Irish Times.

Papež naj bi bil odgovoren za "ohranjanje in vodenje svetovnih totalitarnih režimov prisile, ki si svoje člane podjarmlja s strašljivimi in zdravju nevarnimi grožnjami", trdita odvetnika.

Odvetnika sta prepričana še, da je papež odgovoren za "ohranjanje usodne prepovedi uporabe kondomov", čeprav nevarnost okužbe z virusom HIV obstaja, kriv pa je tudi za "vzpostavitev in vzdrževanje sistema prikrivanja spolnih zločinov", ki so jih širom sveta zagrešili katoliški duhovniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.