Svet
21 ogledov

Papeža “šeškanje” ne moti

Papež na Filipinih EPA
Papež Frančišek je danes podprl starše, ki kdaj našeškajo ali drugače fizično kaznujejo svoje otroke, a le, če je pri tem ohranjeno dostojanstvo otrok. Izjava je že sprožila nekaj razburjenja.

Papež je danes dejal, da je nekoč na srečanju z zakonskimi pari slišal očeta, ki je priznal, da svoje otroke kdaj pa kdaj udari, a nikoli v obraz, da jih ne bi ponižal. "Kako lepo. Pozna občutek dostojanstva. Mora kaznovati, a to stori pravično in gre naprej," je na splošni avdienci po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal papež Frančišek.

Ob tem je poudaril, kako pomembno je, da pri vzgoji otrok sodeluje oče. Po njegovih besedah je dober oče tisti, ki je strpen in zmožen odpuščanja. Če je preveč nadzora, otroci ne morejo rasti, je dodal papež.

Papeževa pozitivna ocena občasnega fizičnega kaznovanja otrok je v nekaterih krogih že poskrbela za razburjenje. Nekateri komentatorji so na spletu zapisali, da je dostojanstveno pretepanje otrok mogoče približno tako kot kopel, pri kateri se ne zmočiš.

Nemška ministrica za družino Manuela Schwesig je opozorila, da "čudovito" udarjanje otrok ne obstaja. "Kakršnokoli nasilje nad otroki je nesprejemljivo," je dejala.

Vatikan se je na kritike že odzval. "Papež s tem ni pozival k udarjanju otrok," je zatrdil vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi in dodal, da je Frančišek otrokom vedno izkazoval prijaznost in naklonjenost.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:56 07.februar 2015.

    stari če ne znaš otroka psihološko obdelat ti tud nobena fizika nav pomagala..edin čustveno pohablenga ubogljivčka boš vn dobil al pa norega upornika.to kar papež prav je pa totalna bedarija. res je da ne smeš otroku popuščat pa ga ...prikaži več razvajat ampak tepst ga pa res ni treba. tud če ga po ritki. to ni to. to je dominanca ne vzgoja. strahospoštovanje ni nč druzga k dominanca in vzbujanja občutka manjvrednosti pri otroku.

  • marabunta 20:22 06.februar 2015.

    ja in??...edino pravilno, da se mularijo tudi malo ošvrkne, če ne zaležejo besede....papež je čisto normalen in objektiven mož, ne klati neke prazne floskule, ki so značilne za cerkveno srenjo, ki hinavi s svojimi pobožnimi izjavami, dela pa nekaj drugega