Svet
9 ogledov

Papežev poziv k delitvi vere

Papež Benedikt med mašo v Madridu Reuters
Danes je bil v Madridu vrhunec papeževega obiska. Benedikt XVI. je daroval mašo na letališču Cuatro Vientos. Verniki so se začeli zbirati že navsezgodaj zjutraj.

Papež Benedikt XVI. je 1,5 milijona vernikom položil na srce, naj širijo evangelij. "Ne moremo se srečati s Kristusom in si ne želeti, da bi ga drugi poznali. Zato ne zadržujte tega zase! Delite z drugimi užitek vaše vere," jim je dejal na letališču.

S tem se tudi zaključuje njegov štiridnevni obisk v Madridu. Včeraj so imeli v tem španskem mestu kar nekaj nevšečnosti zaradi slabega vremena. Najprej so zabeležili kar 40 stopinj Celzija, nato pa jih je presenetila nevihta. Milijon vernikov je iskalo zatočišče, papež pa je v nevihti za nekaj trenutkov izgubil belo pokrivalo, saj mu ga je odnesel veter.

Papež je mašo vodil z belega oltarja na odru valov; ta je bil dolg skoraj 200 metrov. Pred hudo madridsko vročino ga je varovalo ogromno "drevo", izdelano iz prepletenih zlatih nitk. Celoten oder je bil obenem ogromen zaslon, ki je odseval svetlobo ter prikazoval dogajanje.

V neurju sedem poškodovanih

Številni mladi so v pričakovanju današnje maše noč prebedeli kar na letališču v spalnih vrečah in šotorih. V včerajšnjem neurju je bilo laže poškodovanih sedem mladih romarjev, na katere se je podrl eden od 17 šotorov. Poškodovanih je bilo tudi nekaj kapel, v katerih naj bi danes med mašo delili sveto obhajilo, zato so organizatorji pred začetkom maše sporočili, da ne bodo mogli zagotoviti svetega obhajila vsem, ki bi to želeli.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 12:04 30.januar 2012.

    Škoda k ga ni posrala!

  • jurij 18:06 21.avgust 2011.

    Milion v laži vzgojenih brezdelnežev in lenuhov.

  • ZasekaMož 13:21 21.avgust 2011.

    beeee :D