Svet
1775 ogledov

Papeževo življenje v nevarnosti, aretirali sedem ljudi

Papež Frančišek Profimedia
Organi pregona so osumljence aretirali v krajih v okolici Džakarte ter v provincah Zahodna Sumatra in Bangka Belitung.

Indonezijske oblasti so danes aretirale sedem ljudi, ki so na spletu grozili z bombnimi napadi na lokacije, kjer se je zadnje dni med obiskom v najštevilčnejši muslimanski državi na svetu mudil papež Frančišek, je sporočila policija. Poglavar katoliške cerkve je sicer medtem iz Indonezije že prispel na Papuo Novo Gvinejo.

Organi pregona so osumljence aretirali v krajih v okolici Džakarte ter v provincah Zahodna Sumatra in Bangka Belitung, je sporočila elitna indonezijska protiteroristična enota Densus 88. Obtoženi so, da so na spletu objavljali vsebine, v katerih so grozili z bombnimi napadi na lokacije papeževih javnih srečanj.

Prispel na Papuo Novo Gvinejo

Frančišek je sicer medtem že zapustil Indonezijo in prispel na Papuo Novo Gvinejo, drugo postajo svoje turneje po Aziji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gre za tretji papeški obisk v tej 12-milijonski, večinoma protestantski državi. Poglavar katoliške cerkve bo tam ostal do ponedeljka.

Turneja po Aziji je sicer že 45. papeževo potovanje v tujino v času pontifikata. Prvotno je bilo načrtovano za leto 2020, vendar so ga spričo pandemije covida-19 prestavili. Iz Papue Nove Gvineje se bo 87-letni Frančišek podal še na Vzhodni Timor in v Singapur, domov pa se bo vrnil predvidoma 13. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.