Svet
167 ogledov

Paznik ogoljufal ženo slovenskega bikerja

Dob zapor Boštjan Tacol
Hrvaška policija je prijela paznika, ki naj bi ogoljufal ženo slovenskega pripornika Adnena Budimovića, osumljenega julijskega umora v Pulju na srečanju motoristov.

Hrvaški mediji danes poročajo o aretaciji 41-letnega paznika na županijskem sodišču v Pulju zaradi prevare 22-letne slovenske državljanke. Po neuradnih podatkih naj bi paznik zahteval 3000 evrov, da bi zagotovil boljše zaporniške pogoje za njenega soproga, prav tako slovenskega državljana, ki je v priporu zaradi suma umora.

Pravosodni policist iz Pulja je osumljen, da je 21. avgusta letos od slovenske državljanke zahteval večjo vsoto denarja, da bi njenemu soprogu zagotovil boljši status v puljskem zaporu. Med drugim naj bi obljubil znižanje zaporne kazni in celo izpustitev slovenskega državljana na prostost. Za svoje obljube naj bi dobil del od zahtevanih 3000 evrov, še navaja časnik.

"Glede na to, da je v puljskem preiskovalnem zaporu 25-letni slovenski državljan Adnen Budimović z Jesenic, je povsem možno, da gre za njegovo soprogo," sklepa reški Novi list. Družina Budimović po telefonu ni želela govoriti o dogodku.

Smrtno naj bi ranil očeta dveh otrok

Medtem je državno tožilstvo v Pulju vložilo obtožnico proti Budimoviću zaradi umora 24-letnega hrvaškega državljana Aleksandra Vidnjevića iz Poreča med srečanjem kluba motoristov v Santa Marini pri Vabrigi nedaleč Poreča na začetku julija letos.

Zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v pretepu bremenijo 31-letnega Igorja Ilića, tudi z Jesenic, ter 28-letnega Primoža Požuna iz Krškega.

Trije slovenski državljani so se najprej besedno, na to pa tudi fizično spopadli z nekaj drugimi obiskovalci, med katerimi sta bila Vidnjević in še ena oseba, brez posebnega razloga. Porečan se je z družbo zabaval ob morju, pri tem pa naj bi po naključju z vodo poškropil tudi slovenskega motorista. V ločenem pretepu Budimovića in Vidnjevića naj bi slovenski državljan z nožem dvakrat zabodel hrvaškega državljana v trebuh. Za posledicami poškodb je Vidnjević, sicer oče dveh otrok, umrl naslednji dan v puljski bolnišnici.

Požuna so izpustili iz pripora takoj po zaslišanju po incidentu, Ilića pa mesec dni pozneje, in sicer po plačilu varščine v višini 60.000 kun (8000 evrov). Budimoviću so pripor podaljšali.

Spletni portal index.hr je po današnji objavi obtožnice spomnil, da je Budimović na svoji strani na spletnem družbenem omrežju Facebook objavil fotografijo, na kateri je poziral s pištolo. "Lahko sklepamo, da ima rad 'gangstersko življenje', za katero mu bo verjetno dobro prišla tudi morebitna zaporna kazen zaradi umora," sklene index.hr.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.