Svet
831 ogledov

Pekel v zraku zaradi odpovedi motorja

Malaysia Airlines Epa
Po štirih urah leta jim je v zraku odpovedal motor.

Let MH122 letalske družbe Malaysia Airlines, ki je bilo iz Sydneyja namenjeno v Kuala Lumpur, je prisilno pristalo v avstralskem mestu Alice Springs, in sicer zaradi tehničnih težav, ki so nastopile sredi leta, piše The Guardian.

Potniki so bili po pristanku prestrašeni, med letom so nekateri mislili, da bodo umrli.

"Misliš, da se tebi to ne more zgoditi, ali pa da se kaj takšnega dogaja le v filmih," je povedala potnica Maryna Delport, ki je povedala, da jim je po štirih urah leta odpovedal motor. "Na 3000 metrih to res ni dober občutek."

Druga potnica je bila takrat, ko so nastopile težave, ravno v WC-ju. Povedala je, da je z desne strani zaslušala močan ropot, nato se je letalo začelo še tresti. Potnike so obvestili, naj se pripravijo na zasilni pristanek, ki bo lahko "grob".

Malaysia Airlines malezijsko letalo letališče Svet Nov incident pri Malaysia Airlines

Malaysia Airlines je v sporočilu za javnost potrdila, da jim varnost potnikov predstavlja osrednjo prioriteto in da bodo podali sporočilo o vzroku nastalih težav, ko bodo primer preiskali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Janez_53 13:30 20.januar 2018.

    Kot že navaja francl12, to najbrž ne drži. Gre po vsej verjetnosti za 30.000 čevljev, kar je približno 9000 m. Let skoraj zagotovo ni potekal na višini 3.000 metrov v trenutku, ko je prišlo do okvare motorja.

  • francl12 16:10 19.januar 2018.

    pa keri idi_t piše te članke: - po štirih urah leta odpovedal motor. "Na 3000 metrih to res ni dober občutek." - mislim da letalo po 4 urah leta ni letelo le na višini 3 km, ampak 9-10 km! - ...prikaži več da je z desne strani zaslušala močan ropot - ponavadi slišimo in ne zaslušala!!! Pejte raje v 1 razred OŠ!