Svet
25959 ogledov

Pes raztrgal triletnika

Nedeljković je psa, pasme rotvajler, uporabil kot orožje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Psa lastnik ni imel na povodcu.

Na Hrvaškem odmeva primer iz Šibenika, ko je rotvajler napadel in močno poškodoval 3-letnega dečka. Do dogodka je prišlo, ko je fantek s staršema, prijatelji in svojim malim psom zapuščal lokal, pišejo hrvaški portali.

"Ko smo zapuščali lokal, smo na ulici videli dva rotvajlerja, ki nista bila na povodcu. Takoj, ko sta nas opazila, sta krenila v naši smeri. Mi smo se zato vrnili nazaj v lokal. Moja soproga pri tem ni uspela zapreti vrat, tako da se je eden izmed psov vrgel na najinega tri leta starega sina, drugi pa na našega psa. Pes mi je sina podrl na tla in ga začel grizti. Takoj sem se vrgel nanj, pomagal je tudi lastnik lokala, nekako sva psa uspela odtrgati od otroka, ki smo ga takoj nato odpeljali na urgenco," je za Slobodno Dalmacijo povedal dečkov oče.

Deček je utrpel raztrganine na več delih telesa, poškodovano ima tudi podkožje ter rano na prsnem košu.

Lastnik rotvajlerja je za Slobodno Dalmacijo povedal, da ni šlo za napad dveh psov, da je grizla le psica. "Imam pet otrok, vsak ima svojega psa. Psica je bila pred napadom na povodcu, a se je sinu iztrgala. Krenila je na drugega psa, ne na otroka."

Lastnik psa je še poudaril, da je celotni njegovi družini žal za dogodek in da se je zvečer osebno oglasil v bolnišnici, kjer so oskrbeli poškodovanega dečka. Zaposleni so mu svetovali, da naj raje odide domov, saj bi sicer utegnil izzvati dodatne negativne emocije.

Pristojna policija je zoper lastnika uvedla prekrškovni postopek.

Pes, tace, asfalt Tragično Svet Pes do smrti obgrizel triletnico Staffordshirski terier Pri nas Slovenija Če mu ne bi pomagali, bi mu roko odgriznil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 12:48 28.december 2018.

    Rotiji so eni najbolj nevarnih psov. Mnogokje tudi prepovedani. Predvsem pa tako pri nas kot v EU velja obvezna uporaba nagobcnikov v strnjenih naseljih in seveda na povodcu. Koliko to v resnici nadzorujemo je drugo vprasanje. Sem pa vedno zivcen, ...prikaži več ko vidim nevarno pasmo brez povodca in zascite. Kako je na hrvaskem ne vem, upam, da ga oberejo do kosti z odskodnino. Neodgovorno teslo, ki za nosilca povodca doloci otroka, ki ga psica ne spostuje kot gospodarja. Ker mulo pac ne more biti gospodar.