Svet
7 ogledov

Piloti reševali napake letal

Pristanek letala v San Antoniu se je končal srečno. (Foto: News 4 WOAI) Žurnal24 main
Potniško letalo je srečno pristalo na letališču v ameriškem San Antoniu, potem ko mu je počila pnevmatika. Drugo letalo na poti v Boston pa je zajel dim.

Na krovu letala vrste canadair je bilo 87 ljudi. Letalo družbe US Airways je bilo v sredo popoldne po lokalnem času namenjeno v Phoenix, ko mu je med vzletom počila ena od sprednjih pnevmatik. Posadka se je odločila, da ne bo nadaljevala leta, zato je letalo eno uro krožilo nad San Antoniem, da bi porabilo kar največ goriva. Nato je letalo srečno pristalo. Ranjenih ni bilo.

Airbus zajel dim
Prav tako včeraj so imeli težave tudi na letalu družbe JetBlue Airways, ki je z Arube (Antili) letelo v Boston. Letalo airbus A320 s 70 potniki je moralo zasilno pristati na letališču na atlantskem otočju Bermuda, potem ko je kabino letala zajel dim iz kontrolnih instrumentov. Letalo so ob pristanku temeljito pregledali, nato pa je nadaljevalo let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.