Svet
30199 ogledov

Platak: Nov posnetek, kako je brutalno pokosil reševalca

Pretep 24sata
Pojavil se je še en posnetek, ki dokazuje, kako je član nasilne združbe z nogo pokosil sedečega pripadnika gorske reševalne službe. Hrvaška policija še vedno trdi, da gre le za prekršek.

Pretep med člani kluba borilnih veščin in pripadniki gorskih reševalcev na Platku še vedno buri duhove na Hrvaškem, še posebej potem, ko je policija zmanjšala težo nasilja in med začetnike spora uvrstila tudi enega od reševalcev. A  zdaj je prišel  v javnost še posnetek dodatne varnostne kamere, ki razkriva, kako se je pretep sploh začel, hkrati pa je na njem tudi šokanten prizor. S prvim udarcem je začel moški v beli jakni, je zdaj povsem jasno.

Nič hudega slutečega pokosil z nogo

Potem ko so zapele pesti ter so se strasti med skupinama po ruvanju že nekoliko umirile, je eden od gorskih reševalcev obsedel na tleh. Posnetek kamere pokaže, kako se mu nenadoma z desne približa moški v črni jakni in ga z nogo silovito brcne v glavo. Reševalec je negibno obležal. 

Novi video, ki kaže začetek pretepa in tudi njegov brutalni zaključek, si je mogoče ogledati TUKAJ. Prizori niso za občutljive.

Policija je presodila, da je bilo vse skupaj le prekršek kršenja javnega reda in miru. Tožilstvu so ovadili pet ljudi, od tega tri člane kluba borilnih veščin in še dva človeka. Med njimi je bil tudi en od gorskih reševalcev, kar je pri sosedih vzbudilo val zgražanja, še posebej ko je prišlo na dan, da je eden od srboritih mladeničev sin člana vladajoče stranke HDZ. 

Gorska reševalna služba Mostar Grozljivo Svet Brutalno pretepli dva gorska reševalca

Napadeni član gorske reševalne je bil skupaj s še dvema soudeleženima prepeljan v bolnišnico v Reki, kjer so ga pregledali za hujše poškodbe glave. Posebnosti niso ugotovili, zato so ga odpustili domov, vse poškodbe trojice pa okvalificirali kot lahke. 

Vendar pa je načelnik gorskih reševalcev povedal, da se napadeni po napadu počuti slabo, ima vrtoglavice in težko hodi. Ob tem je spomnil, da gre za dolgoletnega reševalca, ki je številnih akcijah pomagal ljudem v stiski.

"Ne prekršek, poskus uboja"

Dolgoletni odvetnik in nekdanji sodnik Branko Šerić pa je za Dnevnik Nova TV dejal, da bi moral biti takšen udarec avtomatsko okvalificiran kot poskus uboja, tudi če bi do udarca prišlo v množičnem pretepu. Če nekdo drugega, ki je na tleh in se ne more braniti, udari s težkim čevljem oziroma čimerkoli, ne pa boso nogo, je to v praksi poskus uboja ali pa vsaj poskus povzročitve težke telesne poškodbe, je bil jasen Šerić. Najlažje pa si je umiti roke in tako dejanje označiti kot lahko poškodbo, napadeni pa mora s civilno tožbo iskati pravico za dobljene poškodbe.

Spor med skupino mladeničev, člani kluba borilnih veščin, in gorskimi reševalci naj bi nastal potem, ko so mladeniči z avtom zapeljali na smučišče in tam po divji vožnji obstali v snegu. Enega od tam naključnih reševalcev so prosili, naj jih s snežnimi sanmi povleče nazaj cesto, a jih je zavrnil. Zato so ga napadli, na pomoč so mu priskočili kolegi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • LukaMB 22:32 05.februar 2023.

    V tem primeru kličite policijo in naj se oni z njimi ubadajo, pustiš budale na miru, budale hočejo pretep in s tem namenom tudi silijo v to, zakaj bi si pokvaril večer zaradi blodenj in idej ter zamisli nekaterih budal?

  • Miller 14:36 05.februar 2023.

    Eden od tardečih je eskaliral zadevo s tistim spotikanjem...

  • Avatar lopov
    lopov 12:34 05.februar 2023.

    Če je en od teh mladeničev sin politika na visoki finkciji... so takoj prepovedali kakršne koli sankcije in ovbjave imen in primkov... policiji pa dali ultimat da ne raziskujejo primera in ne sankcijonirajo mladeničev