Svet
23 ogledov

Po 13-ih letih ugotovil, da je ugrabljen

Julian Hernandez Reševalni pas/Twitter
13 let po izginotju so našli Juliana Hernandeza. Zanj je ves ta čas skrbel oče, ki ga je tudi ugrabil.

Juliana Hernandeza, ki je izginil leta 2002, ko je bil star pet let, so našli živega in zdravega. Fanta, ki je izginil v Birminghamu v ameriški zvezni državi Alabama, so 13 let kasneje našli v Clevelandu v državi Ohiu, kjer je živel ves čas od ugrabitve.

V vrtec naj bi ga peljal oče

Petletni Julian je izginil konec avgusta 2002, ko naj bi ga njegov oče, ki sicer ni imel skrbništva nad njim, odpeljal v vrtec. Izkazalo se je, da je oče, Bobby Hernandez, z bančnega računa dvignil ves denar in skupaj s sinom izginil. Ves čas je tako veljal tudi za glavnega osumljenca za Julianovo izginotje. 

Številka socialnega zavarovanja se ni ujemala

53-letnega očeta so aretirali na podlagi suma, da je pred tremi leti podal lažne podatke za izdajo vozniškega dovoljenja, proti njemu pa bo vložena obtožnica zaradi ugrabitve. 

Juliana so našli po tem, ko so v šoli ugotovili, da se štrevilka njegovega socialnega zavarovanja ne ujema z njegovim imenom. Kot vse kaže, deček nikoli ni posumil, da je bil ugrabljen. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.