Svet
7 ogledov

Po požarih jih tepejo še poplave

Grčijo so po uničujočih požarih prizadele še poplave. Žurnal24 main
Sever Turčije in dele Grčije so prizadela poplave, ki so v Turčiji zahtevale smrtno žrtev.

Na severu Turčije so poplavljene številne vasi in ceste. Ob koncu tedna je tam v 24 urah napadlo 132 litrov dežja na kvadratni meter, vremenoslovci pa svarijo pred novimi poplavami.

O podobnih razmerah poročajo tudi iz mnogih območij Grčije, kjer je pod vodo več vasi in cest, ponekod je ohromljen promet in prekinjena dobava z električno energijo. Oblasti so na severovzhodu države razglasile izredne razmere, vojska je v nekatere vasi poslala tovornjake, s katerimi je evakuirala ogrožene prebivalce. V pripravljenosti so tudi lokalne oblasti v pokrajini Ilija, ki so jo poleti opustošili gozdni požari. Ponekod se že pojavljajo zemeljski plazovi.

Iz osrednje Španije pa poročajo o neobičajno hladnem valu. V kraju Molina de Aragona so v noči na nedeljo namerili minus 19 stopinj Celzija, kar je najnižja izmerjena temperatura v mesecu novembru v več kot 60 letih. O mrazu so ob koncu tedna poročali tudi iz drugih predelov Španije; na Mallorci je tako v petek snežilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.