Svet
11830 ogledov

Po tragediji na Lošinju spregovoril kapitan: "O tem, kaj se je zgodilo ..."

Trajekt Lastovo 24sata
Gre za najbrž najhujšo nesrečo v zgodovini Jadrolinije.

V Malem Lošinju na hrvaškem otoku Lošinj se je v nedeljo popoldan zgodila huda nesreča, v kateri so po navedbah policije umrli trije mornarji Jadrolinije, eden pa je huje poškodovan.

Na pomoč preživelemu mornarju, ki je padel v morje, je po poročanju Jutarnjega lista priskočil domačin, ki je imel v bližini privez za čoln. 

Do nesreče je prišlo, ko so mornarji skušali popraviti zataknjeno rampo, a je ta padla nanje. Do nesreče je prišlo še pred vkrcanjem avtomobilov.

Kot poroča hrvaški portal 24sata, je zadnji, redni remont ladja opravila oktobra lani v remontni ladjedelnici na Malem Lošinju, kmalu pa jo čaka še redni remont.

"O tem, kaj se je zgodilo in zakaj, ne morem povedati ničesar, ker ne vem iz prve roke, lahko le izrazim sožalje družinam svojih sodelavcev in prijateljem," je za 24sata dejal kapitan Milo Sršen iz Mljeta, ki se je pred dnevi, po 43 letih plovbe, upokojil. Zadnja ladja, ki jo je krmaril, je bila prav trajekt Lastovo.

"Lastovo je po mojih dolgoletnih izkušnjah ustrezno in varno plovilo. Šlo je le za majhen popravek, ki so ga želeli narediti, in zgodila se je nesreča, nepremišljenost, ne vem, kako naj temu rečem. Plovilo je lepo ohranjeno in ima vse veljavne dokumente. Pogosto kapitan dela majhne popravke med plovbo, kot če moraš denimo na avtomobilu zamenjati gumo, tako je tudi pri plovbi. Res mi ni v interesu, da bi koga branil, sem upokojen in lahko govorim, kar hočem. Verjemite, da je to tudi zame velik šok," je še dodal Sršen.

Član posadke pristal na psihiatričnem oddelku

Eden od članov posadke, ki je bil od blizu priča grozljivi nesreči, pa je končal na psihiatričnem oddelku reške bolnišnice, poročajo hrvaški mediji. Ure in ure naj bi presedel na klopci na soncu nedaleč od trajekta, kjer se je vse zgodilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.