Svet
2154 ogledov

Počil mu je film: soseda se je lotil zaradi preglasne glasbe

Hvar Profimedia
Na Hvaru so v nedeljo in ponedeljek zvečer protestirali številni prebivalci in gostinci zaradi nasilnega incidenta, ki se je zgodil v soboto v eni od tamkajšnjih restavracij. Županijsko sodišče v Splitu je za domnevnega napadalca odredilo enomesečni pripor, poročajo hrvaški mediji.

Občinsko državno tožilstvo v Splitu je v ponedeljek sporočilo, da 62-letnika sumijo, da je v soboto na Hvaru s ciljem, da huje poškoduje moškega, le-tega s stisnjeno pestjo in plinsko jeklenko večkrat udaril po glavi. Drugega moškega, ki je poskušal preprečiti napad, naj bi udaril s kozarcem v glavo. Oba je pri tem lažje poškodoval.

Županijsko sodišče v Splitu je za osumljenca v ponedeljek zvečer odredilo enomesečni pripor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Po pisanju hrvaških medijev je domnevni napadalec solastnik znanega nočnega kluba. Lastnika sosednje restavracije, ki so jo v preteklosti obiskale tudi številne svetovne zvezde, in njegovega kuharja naj bi pretepel zaradi glasne glasbe.

Protestniki na Hvaru so ob zvokih ladijskih siren po poročanju hrvaške javne radiotelevizije HTV zahtevali njegov odhod, v združenju gostincev mesta Hvar pa so medtem obsodili nasilje.

@24sata Hvarani su se okupili u znak podrške nakon napada na vlasnika restorana Garifula #24sata #hvar #carpediem #gariful ♬ original sound - 24sata

Protestom, ki se bodo po napovedih nadaljevali danes, se je v nedeljo pridružil župan Hvara, ki je po poročanju HTV v ponedeljek zagotovil, da bodo storili vse, da se takšni prizori ne bodo ponovili.

Incident so v sporočilu za javnost obsodili tudi v nočnem klubu in ga globoko obžalovali. Opravičili so se vsem vpletenim in celotni skupnosti mesta Hvar.

Omenjeni nočni klub je sicer priljubljena točka na Hvaru med mladimi turisti, v njem pa so doslej nastopili številni znani DJ-ji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jazalen 14:01 30.julij 2024.

    Verjetno nas je več, ki bomo zelo hvaležni v kolikor ne pišete več v tako velikem obsegu o Hrvaški. Lepo prosim, tudi drugje je svet. Vnaprej hvala.