Svet
18 ogledov

Pojedel sojetnikova pljuča

Žurnal24 main
38-letni francoski zapornik je pred časom ubil in pojedel tri leta starejšega sojetnika. V četrtek mu bo sodišče izreklo kazen.

Do zločina je prišlo v francoskem zaporu v mestu Rouen. Zapornik Nicolas Cocaign je zločin že priznal, izgovarjal pa se je na psihične težave, s katerimi naj bi se soočal. Pred umorom sta se – tako priča morilec – sojetnika sprla zaradi osebne higiene. Ubiti naj bi morilca razjezil, ker je porabil preveč toaletnega papirja, kar naj bi zamašilo školjko v njuni celici.

Sojetnika je ljudožerec najprej zadavil, potem pa ga je začel jesti; pojedel mu je del pljuč. "Njegova osebnost me je fascinirala, zato sem mu želel vzeti dušo,“ se je izpovedal očitno moteni zapornik. Svojo izpoved je potem spremenil in rekel, da je želel samo poskusiti, kakšen okus ima človeško meso.

38-letni ljudožerec je v zaporu pristal zaradi sodelovanja v ropu, njegov pokojni sojetnik pa zaradi spolnega nasilja. Morilcu bodo kazen za zločin izrekli v četrtek; sodijo mu tako zaradi umora kot zaradi ljudožerstva. Njegov zagovornik trdi, da njegovo mesto ni v zaporu, ampak na psihiatriji.

Zločinu je prisostvoval tretji zapornik v celici, ki je bil zaradi umora v takšnem šoku, da so ga premestili v drugi zapor, kjer pa je napravil samomor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.