Svet
52 ogledov

Policija bo blokirala pot do gore rešitve

Pic de Bugarach Wikimedia
Francoska policija bo prepovedala dostop do gore Pic de Bugarach, od koder naj bi ob koncu majevskega koledarja in s tem sveta odletela vesoljska ladja.

21. decembra letos bo konec sveta, se glasijo napovedi, ki se opirajo na majevski koledar. Tega dne se bo zaključil 13. in hkrati zadnji 394-letni koledarski cikel te južnoameriške civilizacije, s tem pa naj bi nastopil konec sveta.

1.230 metrov visoka "gora" Pic de Bugarach na skrajnem jugovzhodu Francije naj bi bila ena od redkih točk na Zemlji, ki ji bo kataklizma prihranjena. Gora sama ima namreč zanimivo geološko zgradbo, saj so kamenine na površju starejše od tistih v globini. Posamezne skupnosti "newagerjev" so zato prepričane, da znotraj gore v resnici prebivajo vesoljci. Ob koncu majevskega koledarja bo vrh gore eksplodiral, iz notranjosti na površje pa bo prišla zunajzemeljska ladja in rešila preživele, pravijo.

Gora in istoimenska vasica ob vznožju sta v zadnjih letih postali pravi romarski središči vernikov v bližnjo pogubo. Policija želi po poročanju Daily Maila ob bližajočem se usodnem datumu preprečiti nemire, zato se je odločila za blokado tako gore kot vasice. Težave naj sicer ne bi povzročali "verniki", temveč obilica radovednežev, tudi reporterjev.

Komentarjev 2
  • erikkk 11:55 20.november 2012.

    Če bo res kaj od konca sveta, potem bo to goro prvo zalilo in uničilo hehe..

  • brez_komentarja 11:25 20.november 2012.

    hahahaha