Svet
11 ogledov

Policija tri dni ignorirala klic v sili

škotska policija Profimedias
Na Škotskem je par zapeljal s ceste. Policija se je na nesrečo odzvala šele po drugem klicu.

25-letnica je po prometni nesreči poškodovana ležala ob mrtvem partnerju. Njen brat je na Facebooku sporočil, da je sedaj tudi ona v bolnišnici podlegla poškodbam. Dekle bi morda preživelo, če bi se policija takoj odzvala na obvestilo, da je prišlo do prometne nesreče.

Kot so priznali, so bili o nesreči obveščeni v nedeljo, tja pa so se odpeljali šele v sredo, ko so prejeli drugo obvestilo. Ko so prispeli do razbitin, so ugotovili, da je 28-letni moški že izgubil boj za življenje, njegova tri leta mlajša partnerka pa je huje poškodovana. Vodja policije je napovedal preiskavo in se svojcem žrtev opravičil. Po prvih podatkih je prišlo po prvem klicu do napake pri vnosu informacij v sistem. Javnost zahteva njegov odstop.

Komentarjev 7
  • kapibara 09:26 13.julij 2015.

    Pravilno, saj je lep peš izlet z LLP do konca, pol pa peš, po hladu, na eno pivce in kranjsko.. pa še v tolmunčku se lahko ohladiš.. :-)

  • korli 07:35 13.julij 2015.

    za katertga zafukat,po domače povedan so res dobri,colnge majo pa čist dobre,saj tut zraven izkoriščajo svoj položaj,pri petdesetih,so pa že tko vsi v penziji

  • Avatar čavez
    čavez 06:38 13.julij 2015.

    V Iškem Vintgarju mestni redarji po grmovju parkiranih avtomobilih lepijo kazni za narobe parkiranje, toliko v vednost.