Svet
6 ogledov

Policija za vratom Sanaderjevima

Šele pogovor z odvetnikom (na sredini) je policiste včeraj prepričal, da so sopr Žurnal24 main
Hrvaška policija poostrila nadzor nad soprogo in hčerko Iva Sanaderja. Pred njuno hišo zahtevali, naj jima pokažeta dokumente.

Medtem ko je nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader še naprej v izročitvenem priporu v Salzburgu, policija v Zagrebu poostreno nadzira gibanje njegove soproge Mirjane in hčerke Brune.

"Vrnili sva se iz mesta, ko so naju pred hišo pričakali policisti. Od naju so zahtevali dokumente. Ko sem jih prosila, ali lahko to opravimo na dvorišču, da nas ljudje ne bi gledali, so nam rekli, da ne smeva v hišo. Ko sem jih vprašala, zakaj, so dejali, da niso dolžni ničesar pojasnjevati," je za hrvaško Novo TV dejala Mirjana Sanader.

Ko pa je poklicala odvetnika, so jima na hitro vrnili dokumente in dovolili, da vstopita v hišo.

"V Zimbabveju morda," je Sanaderjeva soproga ogorčena, češ da tega na Hrvaškem ni pričakovala. Na policiji pa odgovarjajo, da vsa preverjanja opravljajo na podlagi naloga, vsak vhod in izhod iz stanovanjske hiše pa morajo preverjati zaradi zavarovanja nepremičnin.

Skriva premoženje?
Hrvaški Večernji list pa poroča, da naj bi policija včeraj začela zaplenjati zbirko umetnin. Slike naj bi bile vredne približno petkrat več kot 200 tisoč evrov. Toliko je namreč prijavil Sanader kot neodvisni poslanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.