Svet
18 ogledov

Policist vedel, a ni povedal

Razdejanje po eksploziji podtaknjene bombe.  (Foto: 24sata) Žurnal24 main
Na sojenju za umor Iva Pukanića je policist Nenad Šipušić razkril, da je imel podatke o pripravah na atentat, a je o tem molčal. Bal se je posmeha kolegov.

Na sojenju tretjeobtoženemu za umor Iva Pukanića Amirju Mafalaniju je bil po poročanju portala jutarnji.hr zaslišan policist Nenad Šipušić. Slednjemu je Mafalani zaupal, da se nekaj pripravlja.

Policist se je zagovarjal, da je dobil pomanjkljive podatke, ki jih ni znal ne povezati ne v zvezi njimi kaj ukreniti. Sodnica je policista vprašala, kako to, da ni nikogar obvestil, glede na to, da je bila nekaj dni prej ubita Ivana Hodak. Po njegovih besedah imajo policisti dogovor, po katerem ne predajajo naprej informacij, ki ne odgovorijo na vprašanji kdo in kaj.

Deset dni pred atentatom mu je Mafalani rekel, da se pripravlja umor, ni pa vedel povedati nič ne o žrtvi ne o storilcu. Dodal je še, da se bo zgodilo v središču mesta.

"Pred umorom nisem želel nič reči, da ne bi izzval posmeha kolegov,“ je dejal policist, ki je kasneje sicer razmišljal, da bi svoje stike prijavil oddelku za organiziran kriminal. A je menil, da bodo policisti kmalu želeli govoriti z njim. Z Mafalanijem se je namreč pogovarjal preko mobitela, ki je bil registriran na njegovo ime. Prepričan je bil, da bodo policisti med preiskavo to odkrili in prišli do njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.