Svet
1425 ogledov

Policisti iščejo moškega, ki je dojenčka v parku namerno polil z vrelo kavo

Dojenček Profimedia
Moški je pobegnil iz Avstralije, potem ko naj bi otroka v parku Brisbane namerno polil z vročo kavo.

Moški, ki je devetmesečnega dojenčka domnevno polil z vročo kavo, je pobegnil v tujino, še preden so ga identificirali, poroča The Guardian. Izdan je bil nalog za aretacijo 33-letnega tujega državljana, obtoženega domnevnega napada v parku 27. avgusta, pri čemer je pri preiskavi pomagala avstralska zvezna policija. Inšpektor Paul Dalton iz preiskovalne enote za zaščito otrok je dejal, da naj bi bil moški zdaj v tujini, potem ko je 31. avgusta odletel z letališča v Sydneyju. Dalton je dejal, da je policija Queenslanda moškega identificirala 1. septembra – le 12 ur kasneje.

Pred otroško bolnišnico v Queenslandu, kjer je njen sin prestal operacijo presaditve kože zaradi hudih opeklin, je dečkova mati povedala, da je bila "uničena", ko je izvedela "srce parajočo" novico, da je domnevni napadalec pravkar uspel pobegniti iz države. "Zdi se, kot da so bili zelo, zelo blizu, da bi ga ujeli," je rekla. "Rada bi samo vedela, zakaj je to storil?"

Tdravljenje bo trajalo leta, je dejala, vendar si družina psihološko morda nikoli ne bo popolnoma opomogla. "Živim v strahu, tesnobi. Ta bolnišnica je postala naš varen prostor. Doma imam panične napade," je povedala.

Motiv za napad še ni bil znan. Storilec je bil delavec migrant, ki je prebival v Novem Južnem Walesu in Viktoriji, policija z njim še ni imela nobenega opravka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.