Svet
65 ogledov

Poljakinjo omamili in posilili

Neka Poljakinja naj bi bila omamljena in posiljena, ko je z dvoletno hčerko potovala v New Delhi, je sporočila indijska policija.

Ženska trdi, da je bila posiljena, ko je v četrtek s taksijem potovala iz mesta Mathura. Trdi, da jo je voznik med vožnjo omamil, nato pa posilil, ko je izgubila zavest, navaja tiskovni predstavnik policije v New Delhiju Rajan Bhagat.

V petek se je zbudila na klopi pred železniško postajo v New Delhiju, njena hči je jokala ob njej. Moški naj bi za omamljenje uporabil neke vrste razpršilo, zdravniški pregled pa je potrdil posilstvo.

Policija: Izjave niso konsistentne

Lokalne policijske oblasti v Mathuri iščejo voznika. A je policijski uradnik Gulab Singh opozoril, da ženska v izjavah ni konsistentna. "Njene izjave si večkrat nasprotujejo," je zatrdil.

Ženska naj bi v Mathuri živela že tri leta in se je ukvarjala z izvozom oblačil, poročajo lokalni mediji.

Odnos do posilstva se ni spremenil

Spolno nasilje nad ženskami je v Indiji v središču pozornosti že vse od krutega posilstva decembra 2012, ko je skupina moških na avtobusu v New Delhiju posilila študentko. Dekle je ob tem utrpelo tako hude poškodbe, da je kasneje umrlo.

Kljub zaostritvam kazni za posiljevalce pa se je v družbi odnos do posilstva komaj kaj spremenil, opozarjajo aktivisti. Napadov na ženske tako ni nič manj, še naprej pa tudi velja, da posiljene ženske pogosto skušajo odvrniti od prijave zločina.

Sodišče je sicer pred kratkim na dosmrtno ječo obsodilo moškega, ki je posilil neko Španko v Mumbaju. V osrednji Indiji je pred tem enaka kazen doletela šest moških, ki so skupinsko posilili švicarsko turistko.

Komentarjev 2
  • texpower007 16:02 05.januar 2014.

    izaziva pol pa ko faše pa joka

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:54 05.januar 2014.

    organiziram potovanje v Indijo z naslovom"Po poteh posiljenk" in vabim vse ženske,da še naprej množično obiskujete rižarje v njihovi umazani domovini!!