Svet
0 ogledov

Polovica Američanov proti vojaškemu posredovanju

Sirija EPA
Zadnja anketa televizije NBC ugotavlja, da je polovica Američanov proti vojaškemu posredovanju v Siriji, 42 odstotkov pa jih to podpira.

Višjo podporo, približno 50-odstotno, si je medtem prislužilo morebitno posredovanje proti sirskemu režimu, ki ne bi vključevalo pošiljanja ameriških vojakov na ozemlje države. Prav to napoveduje Washington. Vojaško akcijo zgolj z zračnimi napadi bi tako podprla polovica Američanov, proti pa bi jih bilo 40 odstotkov.

Predsednik ZDA Barack Obama je napovedal prav takšno "omejeno" posredovanje brez pošiljanja vojakov v Sirijo zaradi kemičnih napadov 21. avgusta v predmestju Damaska, za katere Washington krivi režim predsednika Bašarja al Asada.

Podoben odnos Američanov kaže tudi anketa Quinnipiac. Uporabo sile brez tveganja življenj svojih vojakov podpira 49 odstotkov Američanov, proti pa jih je 38 odstotkov. Anketa NBC sicer ugotavlja, da 79 odstotkov Američanov meni, da bi moral Obama pred ukrepanjem zaprositi za dovoljenje kongres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.