Svet
1 ogledov

Posiljevalcu bo plačala 45 tisoč dolarjev

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ameriška srednješolka in navijačica bo plačala 45 tisoč dolarjev, ker na tekmi skupaj z drugimi navijačicami ni želela vzklikati imena svojega posiljevalca.

Mlado srednješolko iz gimnazije Silsbee v Teksasu je višje sodišče spoznalo za krivo – ocenjujejo, da ni izpolnjevala svojih obveznostih kot navijačica. Dekle, sicer znano le po začetnicah HS, namreč na tekmi ni želelo vzklikati imena svojega posiljevalca. Ravnatelj jo je zato izključil iz navijaške skupine. Dekle se je odločilo za tožbo, sodišče pa ji je na koncu prisodilo celo 45 tisoč dolarjev (dobrih 30 tisoč evrov) kazni, ker da s takšno "brezpredmetno tožbo blati ugled njihove šole".

HS je sicer pri 16 letih na neki srednješolski zabavi posilil zvezdnik šolske košarkarske ekipe. Rakheem Bolton se je nad njo spravil skupaj s še dvema kolegoma. HS je dogodek prijavila policiji, Rakheem pa jo je kot mladoletni prestopnik odnesel le s pogojno kaznijo, družbenokoristnim delom in obiskovanjem tečaja za nadzorovanje izbruhov jeze.

Le nekaj mesecev po posilstvu je HS z navijaško skupino navijala na tekmi. Ko je njen posiljevalec metal proste mete, bi morala skupaj z drugimi dekleti vpiti njegovo ime. Namesto tega je bila tiho. Zato jo je ravnatelj izključil. Dejal je, da je ta košarkarska ekipa pomembnejša od njenega počutja, HS pa se je po tem odločila za neuspešno iskanje pravice na sodiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.