Svet
14 ogledov

Poslanec pozabil na manire

Wolen Siderow je bil po vsej verjetnosti močno vinjen. Žurnal24 main
Bolgarski poslanec Wolen Siderow je na letu iz Sofije v Frankfurt razgrajal na letalu in osebje obmetaval s hrano.

Težave s 53-letnim vodjem bolgarske ultranacionalne stranke Ataka so se začele še pred vzletom, ko so ga stevardese pozvale, naj si nadene varnostni pas. Siderowu, ki je znan po svojih neprimernih izjavah o Turkih, Romih in judih, so popustili živci. Osebje letalske družbe Lufthansa in druge potnike je ozmerjal z rasisti in arijci. Ko se je malce pomiril, si je nadel varnostni pas, a razgrajanja je bilo le za kratek čas konec. Stevardese naj bi pozneje začel obmetavati s hrano in vdrl v letalsko kuhinjo. V spor se je vmešal celo pilot, ki mu je zaukazal, naj se usede na svoje mesto in pomiri. Politik ga je ignoriral, zato je pilot obvestil nemško policijo, ki je po 53-letnika prišla na krov. Tudi oni so od Siderowa slišali nekaj krepkih.

Na test alkoholiziranosti ga sicer niso mogli prisiliti, saj je imel pri sebi diplomatsko izkaznico. Ga bo pa zaradi povzročitve splošne nevarnosti tožila Lufthansa. Grozita mu dve leti zapora. Po vsej verjetnosti pa jo bo odnesel brez posledic, saj uživa diplomatsko imuniteto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.