Svet
8 ogledov

Potres stresel karibsko obalo

Žurnal24 main
Območje severovzhodno od mesta Roatan v Hondurasu je prizadel močan potres z magnitudo 7,1. Umrli so najmanj štirje ljudje, več deset je bilo ranjenih.

Epicenter potresa je bil v morju, 64 kilometrov severno od Roatana, mesta na otoku z enakim imenom v honduraškem zalivu, ki je del Karibskega morja. Središče potresa pa je bilo precej plitvo, v globini 10 kilometrov.

V Hondurasu, Belizeju in Gvatemali so nemudoma razglasili nevarnost pred cunamiji. Po prvih podatkih se je v priobalnem honduraškem mestu Santa Barbara zrušilo več stavb, ljudje pa so v paniki bežali na ulice, zmanjkalo je elektrike. O žrtvah ni podatkov.

V Hondurasu živi sedem milijonov ljudi. Država je precej revna, v zadnjih letih veliko stavi na turizem. Otok Roatan je priljubljeno turistično območje in znano predvsem med potapljači, saj je v njegovi bližini drugi največji koralni greben na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.