Svet
5686 ogledov

Požar se hitro širi, evakuirati bo treba več kot 10.000 ljudi

požar v Kaliforniji Profimedia
Na jugu Kalifornije se na stotine gasilcev bori z obsežnim gozdnim požarom, ki že več dni divja na območju in se hitro širi.

Ognjeni zublji ogrožajo na tisoče domov vzhodno od Los Angelesa. Oblasti so odredile evakuacijo ljudi na ogroženem območju in razglasile izredne razmere. Po poročanju ameriških medijev so bili poškodovani trije ljudje.

Požar v okrožju San Bernardino vzhodno od Los Angelesa ogroža več kot 35.000 zgradb, med drugim domov in podjetij. Oblasti so po poročanju ameriške mreže CNN pozvale k evakuaciji, ki vključuje več kot 10.000 ljudi.

Požar, ki je izbruhnil v četrtek vzhodno od San Bernardina, se je v noči na soboto hitro razširil, zaradi česar je guverner Kalifornije Gavin Newsom razglasil izredne razmere.

Pri gašenju sodeluje več kot 1800 gasilcev in drugega osebja, gašenje poteka iz zraka in na tleh, še poroča CNN.

Poškodovani so bili trije ljudje, po poročanju ameriških medijev naj bi šlo za gasilce, ki so poskušali omejiti ogenj.

Po podatkih kalifornijskega oddelka za gozdarstvo in požarno zaščito ogenj zdaj nenadzorovano gori na površini približno 80 kvadratnih kilometrov. Do nedelje zjutraj naj bi ogenj uničil skoraj 17.500 hektarjev površin, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za zdaj ni znano, kaj je povzročilo požar. Po poročanju ameriških medijev je na območju v preteklih dneh vladala velika vročina. Požari divjajo tudi v drugih delih Kalifornije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.