Svet
19 ogledov

Pred ropom preverila stanje na Facebooku

facebook Shutterstock
Kolumbijca sta pred ropom lokala brskala po spletu. Pozabila sta zapreti okno s Facebook profilom in policistom olajšala delo.

Mlada Kolumbijca sta pred ropom lokala brskala po spletu in preverila, kaj je novega na Facebooku. Ko sta se naveličala, sta zaposlenemu zagrozila s pištolo, vzela denar in pobegnila na ukradenem motorju.

Natakar je takoj poklical policiste. Pregledali so vse računalnike in odkrili, da je eden izmed roparjev pozabil zapreti svoj Facebook profil. Policisti so dostop do podatkov izkoristili in roparja kmalu zatem prijeli.

Ropal hišo in brskal po spletu

To pa ni prvi primer, ko so roparja ujeli zaradi Facebooka. Leta 2009 je eden izmed mladostnikov vlomil v hišo v Martinsburgu v ZDA ter ukradel dva diamantna prstana. Policija bi ga zagotovo težje našla, če nepridiprav ne bi prej brskal po Facebooku. Ker je spletno okence pozabil zapreti, je policistom zelo olajšal delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.