Svet
7167 ogledov

Preiskovalci zdaj v Bolgariji iščejo žensko v vijoličnem

MADDELEINE MCCANN
1/3
EPA
Iščejo vdovo pedofila, znano kot ženska v vijoličnem.

Detektivi, ki preiskujejo izginotje Madeleine McCann so odpotovali v Bolgarijo. Iščejo vdovo pedofila, ki je edini razlog, da je preiskava še v teku, poroča Daily Mail. 

Jenny Murat je 3. maja 2007 okrog osmih zvečer videla žensko, ki je strmela v stanovanjske bloke. Muratova si jo je zapomnila, ker je bila oblečena v vijolično obleko, poleg tega pa je bilo čudno, da bi kdo sam stal na ulici in strmel v stavbo. V naslednjih dveh urah je iz teh blokov izginila Madeleine McCann.

Osumljenka naj bi bila Bolgarka in je v naselju Praia da Luz živela s svojim partnerjem, pedofilom, ki je zdaj mrtev.

V zadnjih nekaj mesecih se je tako imenovana ekipa operacije Grange, ki preiskuje ponovno odprti primer, z 31 detektivov zmanjšala na le štiri. Denarja za preiskavo bi jim moralo zmanjkati septembra, s so očitno z »žensko v vijoličnem« uspeli prepričati notranje ministrstvo, da jim odobri 175 tisoč evrov denarja še za pol leta. Preiskava se namreč financira neposredno iz državnega proračuna. Operacija Grange bo tako stala skoraj 14 milijonov evrov.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • McClain 19:57 05.november 2017.

    Operacija bo skupaj stala 14 milijonov evrov, manj kot Jankovicem odpisejo dolga v pol ure, torej je poceni. Upam da se kaj premakne