Svet
13 ogledov

Preiskujejo hišo za hišo

longpont googlemaps
Lov na osumljenca napada na uredništvo časopisa trenutno poteka v kraju Longpont, slabih sto kilometrov severovzhodno od Pariza.

Lastnik hotela v tem mestu, Benoit Verdun, je za BBC povedal, da je policija povsod. Prosili so ga, naj zapre hotel in ostane v stavbi. "Preiskujejo vse hiše na glavni ulici. Ta je zelo kratka in mislim, da so zdaj že na koncu vasi, kjer je nekaj novih hiš,“ je povedal. 

Kot lahko vidite iz satelitske slike, gre za majhno podeželsko vas. Bližnji gozd, v katerega bi osumljenca lahko pobegnila, pa je Verdun opisal kot "večji od Pariza". 

Napada, v katerem je umrlo 12 ljudi, sta osumljena brata Cherif in Saida Kouachija. 

Eden od napadalcev: miren in prijazen

Cherifov sosed Eric Bade je za BBC povedal, da je bil "dobrih manir, prijazen, vljuden, čist in predvsem pripravljen pomagati starejšim ali invalidom. Ni bil agresiven, ni bil verski fanatik, bil je miren človek," je povedal. 

Po napadu so osumljenca najprej opazili na severu države. Prevažala naj bi se s sivim renault cliom, oba pa naj bi pri sebi imela pištolo, na kar so policijo opozorili očividci, je poročal poroča ZDF. Na eni od tamkajšnjih bencinskih črpalk naj bi natočila gorivo in odpeljala dalje. Pri tem naj bi na črpalki ukradla še nekaj hrane, goriva pa nista plačala. Nato naj bi obrnila in pot nadaljevala nazaj proti Parizu.

 

Preberite še:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.