Svet
4 ogledov

Prek FB grozil Obami, preti mu zapor

Obama meni, da imajo muslimani enako pravico do izražanja svoje vere kot vsi dru Žurnal24 main
Američan Joaquin Amador Serrapio je priznal, da je prek sporočil na Facebooku grozil predsedniku Baracku Obami. Preti mu do pet let zapora.

Dvajsetletni študent univerze v Miamiju je na Facebook stran svoje glasbene skupine J Valor Obami grozil, da ga bo med njegovim obiskom tamkajšnje univerze ubil.

Enaindvajsetega februarja je tako spraševal, kdo mu bo pomagal pri atentatu na predsednika. Dva dni kasneje, na drugi dan Obamovega obiska, pa je objavil še drugo grozilno sporočilo:

"Če gre kdo na Univerzo v Miamiju danes poslušat Obamo, naj pripravi telefon za snemanje. V glavo mu bom pognal kroglo in tega nikar ne zamudite! Youtube!" je zapisal. Takšno sporočilo seveda ni ostalo neopaženo, saj so na njegov dom takoj potrkali agentje tajne službe in policisti. V hišni preiskavi so našli tudi dve zračni pištoli.

Serrapio in njegova mati hišni preiskavi, v kateri so policisti našli iPad in zapisana sporočila, nista nasprotovala.

Preizkušal je tajne agente

Na drugo grozilno sporočilo je še pred preiskavo odgovoril eden izmed Serrapievih prijateljev. Odgovoril je: "LOL zaradi tega lahko pristaneš v težavah."

Dvajsetletnik je nato zapisal, da s tem "preizkuša" delovanje tajne službe, in jim prav tako zagrozil s smrtjo.

Grozi mu do pet let zapora

Zaradi groženj 20-letniku grozi do pet let zapora, a njegov odvetnik Alan Ross je že povedal, da bo kazen, ki bo izrečena 22. avgusta, po vsej verjetnosti precej nižja.

Ni namreč dokazov, da bi študent resno načrtoval tak napad in da bi bil Obama v resni nevarnosti. "Želel je dobiti odziv od političnih podpornikov predsednika Obame," je dejal Ross.

Komentarjev 3
  • jakec1897 16:04 24.maj 2012.

    Ta je samo grozil, pa bo moral u arest. Pri nas pa nas nekateri že resno ogrožajo, sa se jim ne skrivi lasu.

  • erikkk 10:51 24.maj 2012.

    tud slovenska je ... seveda z slovenskim akcentom

  • Oseba_ 09:55 24.maj 2012.

    Ali je beseda PRETI slovenska ali srbska ?? A nam lahko uredništvo tole pojasni ? Zvesta bralka