Svet
13 ogledov

Preusmerjali bodo polete

Šok po strmoglavljenju letala EPA
Letala prevoznikov Lufthansa in Air France po današnjem strmoglavljenju ruskega letala iz varnostnih razlogov do nadaljnjega ne bodo več letela v zračnem prostoru nad Sinajem.

Dva izmed največjih evropskih letalskih prevoznikov se bosta zračnega prostora nad Sinajem izogibala, dokler ne bodo ugotovili razlogov za strmoglavljanje ruskega letala, v katerem je umrlo vseh 224 potnikov na krovu.

"Takšno odločitev smo sprejeli zato, ker razlogi za strmoglavljenje še niso znani," je povedal tiskovni predstavnik nemške Lufthanse in dodal, da bodo polete preusmerjali vse dokler ne razjasnijo razlog za strmoglavljenje.

Iz previdnostnih razlogov

V zračnem prostoru nad Sinajem sicer dnevno leti manj kot 10 Lufthansinih letal, poroča agencija Reuters.

Podobno so odločitev o preusmeritvi poletov pojasnili v francoskem prevozniku Air France. "Potrjujemo, da smo iz previdnostnih razlogov sprejeli odločitev, da se izognemo zračnemu prostoru nad Sinajem," je povedal tiskovni predstavnik letalskega prevoznika.

Odgovornost za današnje strmoglavljenje ruskega letala je prevzela veja džihadistične skupine Islamska država. Ta je po Twitterju namreč sporočila, da je sestrelila letalo, šlo pa naj bi za povračilni ukrep zaradi ruskega posredovanja v Siriji. Moskva je sicer te informacije na podlagi navedb Egipta ovrgla kot izmišljotino, saj vzrok nesreče šele preiskujejo.

Od odstavitve egiptovskega islamističnega predsednika Mohameda Mursija julija 2013 so džihadisti okrepili napade na egiptovske varnostne sile predvsem na severu Sinajskega polotoka, kjer so v napadih ubili že več sto vojakov in policistov.

Preberite še:

Umrlo vseh 244 ljudi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.