Svet
492 ogledov

Preživeli so, ker jim je nehal delati WiFi

požar garaža ogenj
Družina se lahko zahvali nedelujočemu brezžičnemu omrežju, da so danes še živi.

Oče je že skoraj spal, ko je njegova 14-letna hči vstopila v sobo in se pritožila, ker se ni mogla povezati na internet. Patrick Durand je za Belfast Live povedal, da se le temu lahko zahvalijo, da so še živi. 

"Zaspal sem okrog 23.30. Petnajst minut kasneje je hči prišla v sobo in vprašala, zakaj WiFi ne dela. Bil sem utrujen, a sem rekel, da bom preveril. Še dobro." 

Ko je prišel v pritličje, je zavohal dim. Mislil je, da je prišlo do kratkega stika, zato je šel v garažo po izvijač. "Ko sem odprl vrata, se je neverjetno kadilo. Ničesar nisem videl, samo plamene iz sušilnega stroja in plastiko, ki se je topila. Stekel sem v avto po gasilni aparat," je opisal dogajanje v garaži. Požar so do konca pogasili gasilci. 

Vnel se je sušilni aparat, ki so ga imeli v garaži. "Veliko ljudi nima detektorjev dima in požarnih alarmov v garažah. Veliko jih tudi nastavi pralne in sušilne stroje, da delajo ponoči," je dejal Durand. 

Prepričan je, da so imeli veliko srečo v nesreči. Ljudem je položil na srce, naj kupijo gasilne aparate in jih imajo shranjene v hiši, če bi se slučajno znašli v podobnem položaju. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.