Svet
620 ogledov

V neurju potonila jadrnica, en človek umrl, šest pogrešanih

Porticello Profimedia
Ob obali Porticella v bližini Palerma v Italiji je v jutranjih urah potonila 56 metrov dolga jadrnica, potem ko je območje v neurju zajela vodna tromba.

Na krovu jadrnice je bilo 22 ljudi, 15 jih je rešila obalna straža, šest pa jih še vedno pogrešajo. Med iskanjem so našli tudi truplo enega od potnikov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Luksuzna jadrnica imenovana Bayesian je potonila med 4. in 5. uro, ko je območje zajelo močno neurje. Potapljači so se prebili do jadrnice, ki se trenutno nahaja na globini okoli 49 metrov. Pri iskanju pogrešanih jim pomagajo tudi plovila obalne straže in dva helikopterja.

Na krovu jadrnice je bilo 22 ljudi, od tega 12 potnikov in deset članov posadke. Obalna straža je rešila 15 ljudi, med katerimi je bil tudi otrok, ki so ga z mamo odpeljali v otroško bolnišnico v Palermu. V bolnišnice so skupno odpeljali osem potnikov.

Potniki na ladji, ki je plula pod britansko zastavo, so bili večinoma iz Velike Britanije, na krovu pa so bili med drugim tudi Novozelandec, moški s Šrilanke, Irec in dva potnika z britansko-francoskim državljanstvom.

Po navedbah prič je bila jadrnica nedaleč od pristanišča Porticello, ko se je razbesnelo močno neurje. Na jadrnici je potekala zabava, ki je trajala dolgo v noč. Domnevajo, da so bile pogrešane osebe v času nesreče v kabinah in niso mogle pravočasno oditi na varno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.