Svet
0 ogledov

Pridigar: Malce sem se zmotil

Ker je bilo o koncu sveta že vse povedano, bo Campingova radijska postaja odslej Žurnal24 main
Samozvani napovedovalec konca sveta se je opravičil svojim vernikom, ker svet tudi po soboti še vedno stoji na tečajih. A tako ne bo dolgo, resnični konec sveta bo 21. oktobra, je zdaj stoodstotno prepričan.

Pastor Harold Camping je za minulo soboto ob 18. uri napovedal apokaliptične prizore po vsem svetu. Po njegovih besedah, za katere je dokaze zbral v zapisih v Svetem pismu, bo odrešenih samo 200 milijonov pravovernih kristjanov, vsi drugi pa bodo pogubljeni. Potem ko se je dva dni skrival pred ogorčeno javnostjo, med katero je zaradi njegove napovedi marsikdo zapravil vse svoje premoženje, se je sinoči Camping javil, tokrat še bolj prepričan.

Dejanski konec sveta bo oktobra, kažejo njegovi popravljeni izračuni. Da bo lahko že vmes marsikatero naravno katastrofo pripisal bližajočemu se koncu, je še navedel, da bo 21. oktobra zgolj epilog in dokončni konec.

Camping se je v nagovoru, ki ga je imel na svoji verski radijski postaji, ki je stala za kampanjo ozaveščanja ljudi pred kataklizmo, opravičil za nevšečnosti, ker svet še vedno stoji in ker se z napovedmi ni "izkazal tako natančno, kot bi se moral". To sicer ni bila njegova prva zmota. Konec sveta je napovedal že za leto 1994.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.