Svet
12 ogledov

Priročnik, kako obvladati zlikovca

1/7
Žurnal24 main
Sto let nazaj se policistom ni bilo treba bati, da jih bo kdo tožil zaradi uporabe prevelikega nasilja nad zlikovci. Takrat je nastal prav poseben priročnik.

Londonski policisti so pred dobrimi 100 leti dobili priročnik za samoobrambo, v katerem je bilo nazorno opisano in slikovno prikazano, kako naj se lotevajo nepridipravov. Treba je vedeti, da takrat še ni bilo lisic, solzivca, zaščitnega jopiča ali taserjev, zato so se morali policisti zanašati predvsem na svojo moč in borilne veščine, poroča Daily Mail.

Ker se po pravicah aretirancev v tistih časih niso kaj prida spraševali, priročnik inšpektorja Georgea Wheeldona svetuje, kako "učinkovito" pomagati zlikovcu, da se umiri. Navodila so bila spisana 1907 in so veljala za pravo državno skrivnost, saj jih policisti niso smeli kazati nikomur. Tudi ko priročnik ni bil več aktualen, je dolga leta ležal skrit v policijskih arhivih, pred kratkim pa je postal širše poznan, saj so ga razstavili v prostorih londonske policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.