Svet
20882 ogledov

Velik preobrat na sojenju morilcem male dekllice Danke

Danka Ilic pronadjime.mup.gov.rs
Oba osumljenca umora dveletne deklice sta priznanje preklicala. Tožilstvo proti osumljencema nima skoraj nobenih materialnih dokazov.

Srđan Janković, eden od osumljencev umora dveletne deklice Danke Ilić, je preklical svoje priznanje. Trdi, da je dejanje priznal pod prisilo. Drugi osumljenec, Dejan Dragijević prav tako zanika, da bi ubil deklico, ki je 26. marca izginila v Banjskem Polju pri Boru v Srbiji, piše Kurir. Dragijević je na prvem zaslišanju po aretaciji 4. aprila kaznivo dejanje priznal in podrobno opisal. Zdaj Dragijević trdi, da otroka usodnega dne na cesti v Banjskem Polju ni videl. Trdi, da je ni dal v vozilo, ni zadavil in ni odvrgel trupla na deponiji. 

Usodnega dne je deklica skupaj z mamo in bratom prišla v Banjsko Polje. V nekem trenutku se je za njo izgubila vsaka sled. Stekla je velika iskalna akcija. Na podlagi zbranih podatkov je srbska policija sporočila, da naj bi deklica z dvorišča odšla na ulico, kjer sta jo s službenim avtomobilom zbila uslužbenca komunalnega podjetja. Deklico naj bi dala v službeno vozilo in nadaljevala z vožnjo, misleč, da je mrtva. Deklica naj bi prišla k zavesti, na kar naj bi jo eden od njiju zadušil. Truplo naj bi odvrgla na bližnjem smetišču, kasneje pa naj bi ga prestavili na drugo, neznano lokacijo. 

Danka Ilić Banjsko Polje deponija | Avtor: Facebook Facebook

Policija je sumila, da sta zločin pomagala prikriti Dragijevićev oče in brat. Oba je policija prijela. Dragijevićev brat Dalibor je med zaslišanjem umrl, oče Radoslav pa zločin zanika. 

Policija ne na vozilu ne v vozilu ne na oblačilih osumljencev ni našla bioloških sledi deklice. Prav tako še vedno niso našli trupla deklice, čeprav so deponijo, kamor naj bi odvrgli truplo, večkrat preiskali. 

Danka Ilić Banjsko Polje deponija | Avtor: PrtSc PrtSc

Tožilstvo tako nima dokazov, da sta osumljenca storila zločin, kot pišejo srbski mediji, naj ne bi imeli niti dokazov, da je bila deklica umorjena. "Vse, kar sem napovedal, se je uresničilo. Tako tožilstvo kot visoki policijski funkcionarji so se medijsko izpostavili in tako želeli poveličevati svoje delo, ki se je na koncu izkazalo za ničelno. Celotna zadeva temelji na izjavah osumljenca na policiji, v kakšnih okoliščinah so bile dane, pa ni znano. Policija že dlje časa vodi preiskavo, čeprav zakon določa, da mora preiskavo opraviti tožilstvo. Celoten primer so prijavili visoki predstavniki policije, ki so javno razkrili podrobnosti preiskave, kar je nesprejemljivo," je za Nova.rs povedal srbski odvetnik Borivoje Borović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 21:31 12.julij 2024.

    Večina tožilstva je specializirano za kurje tatove! Kaj več že presega mentalno delo....

  • atamama 16:23 12.julij 2024.

    Ali nimamo mi nekaj podobnega nekje okoli Ptuja? Dolžnik avtomatsko postal naročnik umora brez vsakih dokazov.... Pa razumi. Neposredni pretepi, ustrahovanja, kraje in izsiljevanja nekaterih pa zapadejo, pa čeprav so dokazi ..... Nekaj mora biti s tožilsko dejavnostjo hudo narobe ...prikaži več v svetovnem merilu.