Svet
6 ogledov

Proti Obami najverjetneje Romney

Mitt Romney Reuters
Nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney je na strankarskih volitvah republikanske stranke zmagal v petih državah, med drugim tudi v Ohiu, ki je pomemben za naskok na Belo hišo. Nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum je zmagal v treh državah.

Sinoči je na strankarskih volitvah republikanske stranke nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney zanesljivo zmagal v domači državi, prav tako tudi v Vermontu, Virginiji in Ohiu. Slednji je pomemben, ker doslej še noben republikanec ni osvojil Bele hiše brez Ohia in tudi letos naj bi bilo tako.

Na drugi strani pa je s tremi zmagami na strankarskih volitvah republikanske stranke v Oklahomi in Tennesseeju ter zborovanjih v Severni Dakoti nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum še pred koncem obračunov v desetih zveznih državah dokazal, da republikanci še ne bodo tako hitro izbrali nasprotnika demokratu Baracku Obami.

Nekdanji predsednik predstavniškega doma zveznega kongresa Newt Gingrich pa je pričakovano zmagal v domači Georgii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.