Svet
74685 ogledov

Prvi fant se začel utapljati, drugi mu je pomagal, utonila sta oba

Utopitev dveh mladeničev Davorin Visnjic/PIXSELL
Namesto praznovanja zaključka srednje šole, dve družini žalujeta za 17- in 18-letnikom.

Hrvaški mediji poročajo o tragični nesreči, ki se je zgodila včeraj popoldne na t. i. Bedekovčanskih jezerih. Namesto praznovanja zaključka srednje šole, dve družini žalujeta za 17- in 18-letnikom. 

Po podelitvi spričeval so se trije mladi fantje s kolesi odpeljali do jezer, ki so približno 20 kilometrov oddaljeni od kraja Bedekovčane, ter se namestili ob t. i. Plavem jezeru. 

Utopitev dveh mladeničev | Avtor: Davorin Visnjic/PIXSELL Davorin Visnjic/PIXSELL

Po 15 minutah sta dva odšla plavat, tretji, ki je bil slab plavalec, pa je dejal, da ju bo počakal zunaj in čuval stvari. Prvi naj bi se začel utapljati približno 10 metrov od obale, drugi pa mu je želel pomagati, a sta oba končala pod vodo.

Prvi se je začel utapljati, drugi mu je hotel pomagati

Kot je pozneje povedal policistom, sta fanta naredila le nekaj korakov in kmalu izginila pod vodo. Moški, ki je bil v bližni, je takoj poklical 112, na kraj dogodka so prišli gasilci, policija in reševalci nujne medicinske pomoči.

Utopitev dveh mladeničev | Avtor: Davorin Visnjic/PIXSELL Davorin Visnjic/PIXSELL

Stekla je reševalna akcija, prvega so našli 20 minut po klicu na pomoč v blatu, čez deset minut pa še drugega. Oba so prepeljali v bolnišnico, a zvečer sporočili, da sta oba žal umrla. 

Plavanje v jezeru je po poročanju hrvaških medijev prepovedano oz. so ob njem table z napisom "plavanje na lastno odgovornost". Domačini se sicer tam kopajo, a poznajo jezero in vedo, kje je primerno za kopalce. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Gene 09:28 12.julij 2020.

    Bi lahko porocali manj o hrvaski?? Zgleda kot da poznate samo to drzavo v tujini!

  • Avatar Oanstella
    Oanstella 01:48 12.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • romy 23:04 11.julij 2020.

    Kaj toliko objavljate Hrčke,mi smo v Sloveniji...