Svet
33 ogledov

Putin položil vse

Žurnal24 main
Verjetno ni naključje, da so v javnost prav te dni prišle nove fotografije Vladimirja Putina, kako izvaja judo bravure, saj je njegov ponos ranila vest o rojstvu nezakonskega sina.

Ruski premier Vladimir Putin je namreč tarča namigovanj, da je pred nekaj dnevi pri svojih 57 letih postal oče nezakonskega otroka. Rodila naj bi mu ga najuspešnejša ruska telovadka, 26-letna Alina Kabajeva, ki je po športni upokojitvi od leta 2007 poslanka v dumi v Putinovi stranki Združena Rusija.

Glavni ruski mediji o Kabajevi in njenem sinu praktično ne poročajo, kar je za marsikoga pomenljivo. Še dobro je namreč v spominu usoda časnika Moskovski poročevalec, ki je lani zapisal govorice, da naj bi se Putin ločeval od žene Ludmile, da bi se lahko oženil z Kabajevo. Časnik je kmalu zatem prenehal izhajati.

Alina Kabajeva je leta 2004 osvojila olimpijsko zlato v Atenah v ritmnični gimnastiki. (Foto: Epa)

 

Putin še vedno ni sporočil, ali se bo leta 2013 vrnil na mesto predsednika države, ki ga je zasedal dva mandata, in na katerem je od lani Dimitrij Medvedjev. Putin ohranja zelo visok delež podpore v državi, tudi na račun fotografij, ki jih vsake toliko časa lansira v javnosti. Zadnji primer je iz njegove lastne judo šole v Sankt Petersburgu, kjer je razkazoval svoje bogato judo znanje in za šalo polagal na tla dvakrat mlajše tekmece. Putin ima sicer že od svojega 14 leta črni pas v veščinah juda.

V medijih se vsake toliko časa pojavijo fotografije Putina med v različnih vlogah, recimo do pasu golega ribiča, pilota letala ali poveljnika podmornice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.