Svet
14 ogledov

Romney beži pred ostalimi

Mitt Romney Reuters
Nekdanji guverner ameriške zvezne države Massachusetts Mitt Romney računa, da bo po torkovih volitvah v zveznih državah Wisconsin in Maryland ter prestolnici Washington zanesljivo na poti, da postane predsedniški kandidat republikanske stranke.

Da se podaljšana tekma za kandidata, ki se bo 6. novembra na splošnih volitvah pomeril z demokratom Barackom Obamo, bliža koncu, dokazuje nekaj dogodkov minulega tedna, po katerih se je nekdanji guverner utrdil na položaju vodilnega.

Romneyja so med drugim podprli nekdanji predsednik ZDA George Bush starejši, zvezni senator s Floride Marco Rubio in zvezni kongresnik iz Wisconsina Paul Ryan, ki spadata med vzhajajoče zvezde republikanske politike.

Gingrichu zmanjkuje denarja

Kampanja nekdanjega predsednika predstavniškega doma zveznega kongresa Newta Gingricha iz Georgie počasi razpada zaradi pomanjkanja denarja in podpore med volivci. Gingrich je odpustil tretjino osebja volilnega štaba.

Tudi odločni podporniki zveznega kongresnika iz Teksasa Rona Paula se začenjajo zavedati, da njihov kandidat nima nobenih možnosti za osvojitev nominacije.

Pa tudi Romneyju najbolj nevaren nasprotnik, nekdanji zvezni senator iz Pensilvanije Rick Santorum, je dal nekaj pomirjujočih izjav. Med drugim je dejal, da bi sprejel tudi podpredsedniško kandidaturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.