Svet
929 ogledov

Ruska sabotaža?

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
V vojaškem skladišču na vzhodu Ukrajine gori. Z ognjem se bori 1200 gasilcev.

Zaradi požara so oblasti odredile evakuacijo v radiju 50 kilometrov, ravno tako so prepovedali letalski promet na tem območju. Zaradi požara je svoje domove že zapustilo okrog 20 tisoč ljudi z območja. Iz skladišča se sliši niz eksplozij.

Svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Zorjan Škrinjar trdi, da gre za rusko sabotažo. O smrtnih žrtvah ali poškodovanih v požaru za zdaj ne poročajo.

Kot piše na spletni strani oblasti Viniške regije, je požar izbruhnil v času velike protiteroristične vojaške vaje na območju. Ali sta dogodka povezana, ni jasno.

V skladišču v Vinici je sicer shranjenih okoli 188.000 ton streliva, med drugim tudi rakete za raketomete, je poročala STA.

Marca je v požaru v skladišču streliva v ukrajinskem kraju Balaklija v regiji Harkov ob meji z Rusijo umrlo več ljudi. Tudi takrat so ukrajinske oblasti ocenile, da je bil požar, ki so ga gasili več dni, posledica sabotaže.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jozicamurn 16:14 27.september 2017.

    Super, Porošenkove fašiste so prikrajšali za še kakšno ubito žrtev in jim zmanjšali sredstva za genocid in represijo katero so izvajali nad Ruskim prebivalstvom v okolici.