Svet
124 ogledov

Ruski bič pustoši po Nemčiji in Rusiji

sneg Rusija
1/5
EPA
Nemčijo zajelo močno sneženje, ki je povzročilo kaos. Nič bolje ni v Rusiji.

Nemčija se že nekaj dni pripravlja na prihod hladne fronte iz vzhodne Evrope, ki so jo poimenovali "ruski bič". Kljub dobri pripravljenosti pa je na cestah nastal kaos. V bližini meje s Češko so zaradi snega in podrtih dreves do 14. ure zabeležili več kot 114 nesreč.

Podobne razmere beležijo v Moskvi, kjer vse miruje. Na cestah so večkilometrske kolone. S snežnim kaosom se spopada kar 12 tisoč plugov. "Takšnega stanja v Moskvi ni bilo že najmanj 50 let," je povedal podžupan ruske prestolnice, ki naj bi jo jutri čakala že nova pošiljka snega. Zapadlo naj bi ga 55 centimetrov.

Na Krvavcu že sneži

Tudi v Sloveniji naj bi jutri dočakali sneg. Ponoči bo občasno deževalo, meja sneženja bo na okoli 800 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo zvečer začela pihati zmerna burja.
Jutri bo oblačno s padavinami. Tudi ponekod po nižinah bo občasno snežilo. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj. V soboto bo pretežno oblačno in povečini suho, burja bo nekoliko oslabela. V nedeljo bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.