Svet
1 ogledov

"Ruski tanki so danes napadli Gruzijo"

Tanke bi bilo možno zaščititi tudi na podvozju, kjer so najbolj ranljivi. (Foto: Žurnal24 main
V Gruziji je sinoči zavladala prava panika, ko je ena od tamkajšnjih televizij poročala, da je Rusija okupirala državo. Šlo je le za slabo šalo.

Provladna televizija Imedi je v večernih novicah pripravila prispevek, v katerem je želela simulirati, na kakšen način želi opozicija priti na oblast. Pokazali so arhivske posnetke ruskih tankov na gruzijskem ozemlju, v prispevku pa je bilo rečeno, da je bil na predsednika države Mihaila Sakašvilija izveden atentat.

Številni Gruzijci so preslišali, da gre le za simulacijo in so zagnali paniko in stekli na ulice, telefonsko omrežje pa se je skoraj sesedlo zaradi številnih klicev, poroča BBC.

Televizija se je kasneje opravičila za nepotrebno paniko, vseeno pa so se pred njeno stavbo zbrali številni Gruzijci in protestirali nad slabo šalo. Pridružila se jim je opozicija, ki je prispevek, v kateri je bila diskreditirana, označila za "ogaben".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.