Svet
4 ogledov

Sanader prekinil kampanjo

02112007_ivo_sanader_hrvaska_t Žurnal24 main
Predvolilno kampanjo predsednika HDZ in hrvaškega premierja Iva Sanaderja je začasno prekinila smrt njegovega očeta Anteja. Premier Janša je ob tem že izrekel sožalje.

Ivo Sanader © Arhiv 24sata

 
Intenzivno predvolilno kampanjo predsednika Hrvaška demokratske skupnosti (HDZ) in hrvaškega premierja Iva Sanaderja je začasno prekinila smrt njegovega očeta Anteja. Sanader je novico o smrti svojega očeta prejel v sredo zvečer, ko se je vračal s predvolilnega zborovanja na Reki. Kot so potrdili v HDZ, se bo v kampanjo spet vrnil v torek, le pet dni pred parlamentarnimi volitvami.

Tiskovni predstavnik hrvaške vlade Ratko Maček je izjavil, da bo Ivo Sanader danes odpotoval v Split, pogreb njegovega očeta pa je napovedan za soboto. "Na predsednika vlade Sanaderja je v minulih dneh pritiskalo zdravstveno stanje njegovega očeta", je izjavil Maček.

Čeprav je bilo stanje njegova očeta slabo že nekaj časa in je zadnja dva tedna preživel v bolnišnici, je predsednik HDZ vodil predvolilno kampanjo profesionalno, je ocenil Večernji list na svoji spletni strani.

Ante Sanader je preminil v sredo zvečer po 20. uri v splitski bolnišnici zaradi raka, so še poročali hrvaški mediji. Slovenski premier Janez Janša je Sanaderju ob smrti očeta že poslal pismo z izrazi sožalja, piše na spletni strani predsednika slovenske vlade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.