Svet
17 ogledov

Sanader še naprej ostaja v priporu

Ivo Sanader Antonio Bronic/PIXSELL
Sojenje proti nekdanjemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju se bo začelo 28. oktobra. Sodišče je danes odločilo, da v priporu ostaja še dva meseca in tako ni sprejelo varščine v višini 1,6 milijona evrov.

Varščino bi skupaj plačali Jerko Rošin, Mario Zubović, Mirjana Sanader in Luka Bebić. Slednji je bil tako pripravljen zastaviti svojo hišo, Zubovič stanovanje v Zagrebu, Rošin stanovanje v Splitu in žena Mirjana tretjino hiše v Zagrebu.

"Sanader je na sodišču ponovil, da se je vračal na Hrvaško in da ni bežal. O vsem skupaj pa so bili obveščeni glavni državni tožilec, direktor policije in njegov namestnik. To lahko potrdijo Jerko Rošin in odvetniki, ki so se o vsem pogovarjali," je dejal Sanaderjev odvetnik Čedo Prodanović. Napovedal je, da se bo pritožil, poroča 24sata.hr.

Začetek sojenja proti Sanaderju je napovedano za 28. oktober. Obtožnica ga bremeni prejema 3,6 milijona kun težke provizije od Hypo banke leta 1995.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.