Svet
15 ogledov

Sanaderja vrnili Hrvaški

Sanader prispel na Hrvaško.
1/11
Pixsell
Predor Karavanke je bil zaradi prevoza nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja zaprt za ves promet. Sanader okoli 21.30 prispel na Hrvaško. Bival bo v ženskem oddelku zapora v Remetinecu.

Avstrijske oblasti so Sanaderja slovenskim oblastem predale okoli 20.30, po pisanju 24ur se je predaja zgodila v samem predoru Karavanke, zaradi česar je bil slednji za ves promet zaprt nekaj minut.

Nato je nekdanji hrvaški premier v spremstvu slovenske policije pot nadaljeval proti mejnemu prehodu Obrežje. Okoli 21.30 so ga slovenski policisti predali hrvaškim. V Zagreb pa je prispel okoli 22. ure.

Sedem mesecev v priporu v Avstriji

Kot je znano, je Sanader v priporu v Salzburgu že sedem mesecev. Po prihodu na Hrvaško so ga prepeljali v Remetinec, še poroča Dnevnik.hr in dodaja, da bo tam v priporu mesec dni.

Imel bo 9 kvadratnih metrov veliko celico, iz varnostnih razlogov pa naj bi ga namestili v ženski oddelek. Obiske bo lahko sprejemal šestkrat mesečno. Koga bo lahko videl, pa bo odločil sodnik.

S hrvaškega pravosodnega ministrstva so zaenkrat javili le, da gre pri izročitvi za tehnično vprašanje, ki ga bosta urejala Interpol ter policija.

Komentarjev 5
  • Bizgec 12:28 19.julij 2011.

    Za posebne prevoze (varovan konvoj) navadni predpisi ne veljajo. Itak se morajo vsi ustavit, ce gre konvoj mimo - tudi recimo resevalna/gasilska/policijska vozila na nujni voznji.

  • L.L. 09:57 19.julij 2011.

    Avstrijske oblasti so Sanaderja slovenskim oblastem predale okoli 20.30, po pisanju 24ur se je predaja zgodila v samem predoru Karavanke, zaradi česar je bil slednji za ves promet zaprt nekaj minut.Nato je nekdanji hrvaški premier v spremstvu slovenske ...prikaži več policije pot nadaljeval proti mejnemu prehodu Obrežje. Okoli 21.30 so ga slovenski policisti predali hrvaškim. V Zagreb pa je prispel okoli 22. ure.Od Karavanškega predora do Zagreba je okrog 220 km. Tako torej hitrost vožnje je gotovo prekoračena. Če je na avtocesti , po kateri so verjetno vozili in avtocesta ni bila v tem času zaprta za promet, dovoljena najvišja hitrost 130 km/h je to je to 110 minut ali malo manj kot dve uri. V novici je pa, od predaje avstrijskih oblasti slovenskim in potem slovenskih hrvaški pa prihod hrvaških oblasti s Sanaderjem v Zagreb, le 90 minut. Vprašam odgovorne s kako hitrostjo so brzeli slovenski oblastniki s Sanadarjem po avtocesti in ogrožali druge udeležence prometa. Boste morda odgo

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:35 19.julij 2011.

    In zarad te šahovske barabe je bil zaprt ves promet skoz Karavanke,svašta?